Tietoa Rosan koodi-pelistä

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakouluikäiset ohjelmoinnin pariin. Rosan koodin punainen lanka on 6-osainen animaatiosarja, joka kertoo supersankari Rosasta. Rosan tehtävä on pelastaa maailma pahalta Griefmasterilta keräämällä 50 koodinpalaa. Pelaaja tekee ihan samaa, hän etenee pelissä keräämälllä koodeja ratkaisemalla kooditehtäviä. Tehtäviä avautuu pitkin syksyä ja joulukuun puoleen väliin mennessä kaikki 50 tehtävää ovat pelattavissa. Peliä voi pelata fyysissä lokaatioissa (koulut, kirjastot ja museot) sekä netissä (esim. Scratch, Minecraft, Instagram). Lisätietoa Rosan koodista löydät Ylen tiedotteesta.

Opettajille (ja kerhojen vetäjille)

Oletko kiinnostunut toteuttamaan Rosan koodi -tehtävän omille oppilaillesi? Ohjeet ja materiaali tehtävän toteuttamiseen löytyy sitä varten luodun tiedotteen avulla.

Juuri nyt: Soikku videossaan etsii koulua seuraavaan videoonsa!

Rosan koodi -tehtävien rinnalla ylläpidetään opasta, missä käydään tehtäväkohtaisesti läpi niiden vaikuttimet ja mitä ne opettavat, jos mitään. Löydät oppaan täältä. Opas on elävä dokumentti, eli se ei ole koskaan valmis. Sitä voi kommentoida ja vain hyvien kommenttien avulla siitä saadaan kaikille hyödyllinen!

Kirjastoille ja museoille

Oletko kiinnostunut toteuttamaan Rosan koodi -tehtävän omassa tilassasi, mutta ohjeet eivät ole jostain syystä päätyneet teille? Tutustu ohjeisiin ja materiaaliin kirjastoille Kirjastot.fi:stä sekä museoille ja luontokeskuksille Museoliiton sivuilla.

Lisätietoa

Keskustelua käydään pelistä kiinnostuneiden aikuisten kesken Rosan koodi Facebook-ryhmässä.